Matematik

Tallene a og b?

31. august 2014 af OnceUponATime (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har fået følgende funktion, hvor jeg skal forklare betydningen af tallene a og b om udviklingen i verdens befolkningstal:

"I en model er udviklingen i verdens befolkningstal bestemt ved 

f(x)=2586\cdot 1,017^{x}

hvor f(x) er verdens befolkningstal (målt i mio.), og x er antal år efter 1950."

Jeg har været i stand til at forklare tallet b: 2586, men jeg forstår ikke rigtigt hvordan jeg skal forklare den effekt tallet a har på udviklingen?

Her er det, jeg har skrevet til tallet b:

Idet begge disse tal er positive vil udviklingen i verdens befolkningstal være fortsat stigende.

Tallet 2586 fortæller os desuden, at der i år 1950, var et befolkningstal på 2586, idet:

f(x)=2586\cdot 1,017^{0}=2586\cdot 1= 2586


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2014 af SuneChr

Aflæs a = 1,017 som befolkningstallet stiger med 1,7% pr. år.
Det er samme funktion som renteformlen  kn = k0(1 + r)n


Skriv et svar til: Tallene a og b?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.