Matematik

Nuleregl

31. august 2014 af inddd (Slettet) - Niveau: B-niveau
Er der nogle som vil hjælpe med, at løse denne ligning vha. Nulreglen? Ved at den ene løsning er 0, men den anden ved jeg ikke helt hvad er
4x^3 +7x=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2014 af peter lind

sæt x ud foran en parentes


Svar #2
31. august 2014 af inddd (Slettet)

Har jeg gjort. Har bare problemer med at løse 0=4x^2 +7

Svar #3
31. august 2014 af inddd (Slettet)

Da jeg får -7/4 = x^2 . Man kan jo ikke isolere x ved at sætte kvadratsrodtegn, da det jo er et minustal

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Sæt x udenfor parentes:

x(4x2 + 7) = 0  =>

x=0 eller 4x2 + 7 = 0

4x2 + 7 = 0  har ingen løsninger ( da D er negativ), så x=0 er den eneste løsning.


Svar #5
31. august 2014 af inddd (Slettet)

Okay, men det kan man da ikke se blot ved at bruge 0-reglen?

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2014 af peter lind

Det er nulreglen, der er brugt i #4


Svar #7
31. august 2014 af inddd (Slettet)

Da ikke hvis man finder diskriminanten

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Nulreglen siger, at et produkt er lig nul, hvis bare én af faktorerne er nul. Det er altså nulreglen jeg bruger for at komme herfra

x(4x2 + 7) = 0

og hertil

x = 0  eller  4x2 + 7 = 0


Svar #9
31. august 2014 af inddd (Slettet)

Ja, men ligeså snart du løser ligningen 4x^2 + 7 = 0 bruger du ikke 0-reglen.

Brugbart svar (0)

Svar #10
31. august 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Nej, det er bare at løse den på sædvanlig vis ved at beregne diskriminanten osv.


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. august 2014 af mathon

              x(4x2 + 7) = 0

              x = 0      da 4x2 + 7 ≥ 7


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man bruger her nulreglen til at spalte den oprindelige ligning op i flere simplere ligninger, som man har forudsætninger for at løse.


Skriv et svar til: Nuleregl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.