Matematik

Kordinater

01. september 2014 af ranimukerji (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej :)

Jeg har en opgave hvor jeg ikke kan finde ud af punkt 1,2,3. Jeg har prøvet med indskudsregelen i punkt. 2, men det giver ikke mening for mig

håber nogle kan hjælpe, det haster virkeligt

Vedhæftet fil: Kordinater.png

Svar #1
01. september 2014 af ranimukerji (Slettet)

Jeg har prøvet at tegne alle de tre vektorer sat sammen

Vedhæftet fil:Vektor.png

Brugbart svar (1)

Svar #2
01. september 2014 af mathon

1.

           Brug punktaftstandsformlen


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. september 2014 af mathon

2.
         \overrightarrow{AM}=\tfrac{1}{2}\cdot \overrightarrow{AC}

          \overrightarrow{OM}-\overrightarrow{OA}=\tfrac{1}{2}\cdot \left (\overrightarrow{OC}-\overrightarrow{OA} \right )

          \overrightarrow{OM}=\overrightarrow{OA}+\tfrac{1}{2}\overrightarrow{OC}-\tfrac{1}{2}\overrightarrow{OA}

          \overrightarrow{OM}=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( \overrightarrow{OA}+\overrightarrow{OC} \right )

          \begin{pmatrix} m_1\\m_2 \end{pmatrix}=\frac{1}{2}\cdot \begin{pmatrix} -3+5\\1 +3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 1\\ 2 \end{pmatrix}

         


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. september 2014 af mathon

3.
          Brug en cos-relation på
                                                            ΔBCM
                                                 eller
                                                            ΔABM
          til beregning af mb.

          Beregningsresultatet skal stemme overens
          med
                                          m_b=\frac{1}{2}\sqrt{2\left ( a^2+c^2 \right )-b^2}
         


Svar #5
02. september 2014 af ranimukerji (Slettet)

Undskyld det er mig der har skrevet forkert, punkt 1 har jeg lavet for længst, den var ikke særligt svær. Det var punkt 2,3,4 jeg havde brug for hjælp til

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2014 af mathon

4.
                                  m_a=\frac{1}{2}\sqrt{2\left ( b^2+c^2 \right )-a^2}

                                  m_c=\frac{1}{2}\sqrt{2\left ( a^2+b^2 \right )-c^2}
                 


Svar #7
02. september 2014 af ranimukerji (Slettet)

Jeg forstår altså ikke hvorfor der skal ganges med 0,5 i punkt 2?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2014 af mathon

En median går fra en vinkelspids til midten af trekantens modstående side.
\left | AM \right |=\tfrac{1}{2}\left | AB \right |


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. september 2014 af mathon

median-detaljer:
 


Svar #10
02. september 2014 af ranimukerji (Slettet)

Det ville være lettere for mig, at kunne forstå udregningerne i punkt 2, når jeg ved hvor du har sat medianen. Er det som vist på figuren? eller er det et andet sted?

Vedhæftet fil:Median 1.png

Svar #11
02. september 2014 af ranimukerji (Slettet)

.

Vedhæftet fil:Median 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. september 2014 af mathon

#10
           #10
           Tegn selv en skitse for at få overblik; ikke bare tre vektorer men selve trekanten med vektorer.


Skriv et svar til: Kordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.