Matematik

Fibonaccital

01. september 2014 af MM2300 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der en venlig en der kan forskalre mig hvad fibonaccital, er? Og hvad er de første 15 fibonaccital?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Fibonacci tal er defineret ved en rekursiv ligning hvor vi har de to første fibonacci tal F1=1 F2=1 hvor der så gælder for det n'te fibonaccital, at Fn=Fn-2+Fn-1. Ved hjælp af den ligning kan du let beregne fibonaccitallen, og vi har derfor at de første 15 fibonnacital er givet ved

F1 = 1
F2 = 1
F3 = 2
F4 = 3
F5 = 5
F6 = 8
F7 = 13
F8 = 21
F9 = 34
F10 = 45
F11 = 79
F12 = 124
F13 = 203
F14 = 327
F15 = 530


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Der er fejl i dine Fibonaccital fra F10 og op:

F10 = 55
F11 = 89
F12 = 144
F13 = 233
F14 = 377
F15 = 610
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2014 af PeterValberg

Det n'te Fibonacci-tal kan bestemmes som:

F_n = \frac{1}{\sqrt{5}} \left(  \left( \frac{1 + \sqrt{5} }{2}\right)^n -\left(\frac{1 - \sqrt{5}}{2}\right)^n \right)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2014 af Drunkmunky (Slettet)

#2

#1

Der er fejl i dine Fibonaccital fra F10 og op:

F10 = 55
F11 = 89
F12 = 144
F13 = 233
F14 = 377
F15 = 610
 


Ja, sådan kan det gå når man ikke lige slår det op før man poster. Takker for rettelsen.


Skriv et svar til: Fibonaccital

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.