Matematik

Bestemmelse af Gradtal i vinkel DAC?

01. september 2014 af falentin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har fået følgende spørgsmål:

Beregn gradtal for vinkel DAC?

Jeg er helt på bar bund, hvordan jeg skal udregne det?

Jeg vedligger tegning fra opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2014 af Mat4123 (Slettet)

Du ved at D er 90 grader, fordi den er ret :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2014 af Eksperimentalfysikeren

Find først længden af AC, hvor du benytter, at trekant ABC er retvinklet.Benyt derefter, at ACD er retvinklet til at finde vinklen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2014 af mathon

 Beregn først hypotenusen |AC|.

 Brug dernæst et cosinusudtryk for en spids vinkel i den retvinklede ΔACD.


Svar #4
01. september 2014 af falentin (Slettet)

Tak for jeres svar:-) Men er stadig lidt på bar bund:

Jeg ved at AC er 16,50.

Men jeg ved ikke, hvad jeg skal regne. For hvad er det jeg regner en vinkel? Eller?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. september 2014 af SuneChr

Se isoleret på den retvinklede trekant ACD
Da har man
sin A = (modst. katete) / (hypotenusen)
Betragter man hele firkanten, må vinklen betegnes DAC


Svar #6
02. september 2014 af falentin (Slettet)

Nu er jeg med i forhold til at det er vinklen ACD i firkanten, som jeg beregner.

Men forstår slet ikke hvordan jeg skal bruge cosinusudtryk? Hvilekn formel?


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. september 2014 af SuneChr

Benyt sinus af en vinkel i en retvinklet trekant:
\sin \textup{DAC}=\frac{10}{\sqrt{8,4^{2}+14,2^{2}}}


Svar #8
02. september 2014 af falentin (Slettet)

Nåh på den måde. Mange tak:-)


Skriv et svar til: Bestemmelse af Gradtal i vinkel DAC?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.