Matematik

monotoniforhold

03. september 2014 af MATANØRD - Niveau: A-niveau

har brug for hjælp til denne opgave!

en funktion f er bestem ved

f(x)=x+2sinx x ∈[0;2π]

a) løs ligningen f'(x)=0, og gør rede for monotoniforholdene for f 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2014 af mathon

              f '(x) = 1 + 2cos(x) = 1 + 2cos(2π - x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2014 af peter lind

Hvad har du problemer med ? Kan du ikke differentiere funktionen ? Kan du ikke løs ligningen ? Ved du ikke hvordan man finder monotoniforhold ?


Svar #3
03. september 2014 af MATANØRD

jeg ved ikke hvordan man finder monotoniforhold! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2014 af peter lind

Der gælder at f'(x) < 0 hvis f(x) er aftagende og f'(x) > 0 hvis f(x) er voksende.

Da f'(x) er kontinuert kan du beregne f'(x) lige til venstre for og til højre for løsningerne til ligningen i #1 for at finde fortegnene for f'(x)


Svar #5
03. september 2014 af MATANØRD

skide godt har fundet ud af det! :) mange tak! :) 


Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.