Kemi

Syre-base

03. september 2014 af abc14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Følgende to opløsninger laves:

a:        2,5 g natriumdihydrogenfosfat opløses i vand, der fyldes op til 1,0 L.

b:        5,0 g natriumhydrogenfosfat opløses i vand, der fyldes op til 1,0 L.

Beregn pH i hver af de to opløsningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2014 af mathon

a)

       n = m/M = (2,5 g) / (119,98 g/mol) = 0,020837 mol

       pKs(H2PO4-) = 7,20


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2014 af mathon

b)

       n = m/M = (5,0 g) / (141,96 g/mol) = 0,035221 mol

       pKs(HPO42-) = 12,36


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2014 af mathon

begge syrer er svage.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2014 af mathon

pKs(HPO42-) = 12,36


Skriv et svar til: Syre-base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.