Matematik

Logaritme

03. september 2014 af bazoom (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogle der kan hjælp på disse spørgsmål? (Se vedhæftet billede)

Vedhæftet fil: Capture.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

1. Benyt, at gy = ey·ln(g) . Så er

        glogg(x) = eln(g)·logg(x) = ...

Fortsæt nu ved at benytte definitionen for logg(x) = ln(x)/ln(g) .

2. benyt definitionerne for logg(x) og loga(x) .


Svar #2
03. september 2014 af bazoom (Slettet)

1. Skal det sige at jeg kun skal beregne højresiden af lighedstegnet?
2. Kan du ikke lige forklare lidt mere? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

1. Ja, venstresiden er jo udgangspunktet.

2. Benyt definitionerne logg(x) = ln(x)/ln(g)  og loga(x) = ln(x)/ln(a)   til at udtrykke logg(x) ved loga(x) .


Svar #4
03. september 2014 af bazoom (Slettet)

#3

Jeg har løst opgaven, men jeg ved ikke hvor du får gy = ey*ln(g) fra? Er det en regneregel? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er definitionen for den generelle eksponentialfunktion.


Svar #6
03. september 2014 af bazoom (Slettet)

Super, tusinde tak for hjælpen. God aften!


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.