Matematik

Modulus/argument

03. september 2014 af volume (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej folkens har lavet en opgave, hvor jeg er i tvivl om den er rigtig:)

Beregn det polære koordinatsæt til dette komplekse tal: 

2+8+(1+8)i

har gjort dette: 

Formlen , starter vi med at bruge ud fra det komplekse tal:

z = a+ib, altså bliver z = 10+9i

Vi beregner nu modulus (længden af z) med pythagoras:

Altså er modulus beregnet til 13,45.

Dernæst beregner vi argument med cos v:

Nu gøres det samme med sin v:

Dernæst vælger vi v = 3,18 og omskriver z: z = 13,45(cos(3,18) + i sin(3,18) eller vi kan konkluderer at:modulus z = 13,45 og v =3,18 og . Dermed har jeg bestem det polære koordinatsæt. 

tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du med, at du vælger v = 3,18 ? Hvor kommer det fra?

Ud fra de beregnede værdier for cos(v) og sin(v) bestemmer man v entydigt i intervallet [0;2π[ . Bemærk, at både cos(v) og sin(v) er positive, så vi er i 1. kvadrant.


Svar #2
03. september 2014 af volume (Slettet)

hov skrev forkert, men synes det er lidt svært at forstå, men har virkelig prøvet:) 

Yeps det ved jeg godt, men min spørgsmål lyder på om v = 3,18 og modulus z = 13,45, så er opgaven med polært koordinatsæt rigtigt lavet? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Modulus er korrekt, men argumentet v er ikke lig med 3,18. Hvor fik du det tal fra?


Svar #4
03. september 2014 af volume (Slettet)

cos v = 10/13,45 og så tage invers cos og dernæst beregne det i radianer:) 

men er i tvivl, kan du ikke hjælpe mig med hvad jeg skal gøre så? 

Har beregnet modulus til 13,45 med pythagoras... :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man får jo så

        v = cos-1(10/13,45362) = ...

Ja, som nævnt er din værdi for modulus korrekt.


Svar #6
03. september 2014 af volume (Slettet)

Det er det samme jeg har gjort, som du har gjort der med cos:)

forskellen er bare, at jeg har beregnet i radianer... så er i tvivl omhvorvidt hvorfor det er forkert, er det ikke sådan vi får den rette vinkel? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Resultatet af funktionen cos-1() er normalt i radianer.

        v = cos-1(10/13,45362) = 0,732815


Svar #8
03. september 2014 af volume (Slettet)

okay tak :) 

Bagefter skal sin så også beregnes, før vi er færdige med at besvare, hvad der er det komplekses tal polære koordinater? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man benytter både værdien for cos(v) og sin(v) til entydigt at bestemme v i intervallet [0;2π[ . Da vi ved, at
sin(v) > 0 , er det tilstrækkeligt at beregne v ud fra cos(v) og placere løsningen i den korrekte kvadrant.


Svar #10
03. september 2014 af volume (Slettet)

Okay tusinde tak, har flere opgaver, så det er vigtigt at jeg forstår metoden og gør jeg nu, så tusinde tak! :) 

sidste spørgsmål, skal svaret skrives op således: 

z = 13,45(cos(0,7325) + i sin(0,7325) 

eller? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det er da én måde at gøre det på. En anden er

        z = 13,45362 · ei·0,732815 .


Svar #12
03. september 2014 af volume (Slettet)

Vil bare sige tusinde tak! :) 

er med på det hele nu. 


Skriv et svar til: Modulus/argument

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.