Matematik

hjælp

05. september 2014 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hejsa

er der nogen der kan hjælpe med at bestemme glasoverfladen jeg har forresten fået h=8/b^2

http://uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/Matematik/100816_opgave_mat_A_stx.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Jeg går ud fra, at du tænker på Opg 15?

Man har så overfladearealet

        A = 2·(1/2)·h·b + 5b·√(h2+b2)

Indsæt heri h = 8/b2 .


Svar #2
05. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

har man så først den ene formel og derefter indsætter man den h-værdi jeg har fundet hør istedet for h? men hvordan er den rigtige formel så for overfladeareal? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2014 af Hygnos (Slettet)

Hvad siger du til det her? 


Svar #4
05. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

men hvad er selve formlem der bruges i #1 ?? Her mener jeg formlen for overfladeareal? 

og forresten får jeg 5*b*√(b^2+h^2)+8/b som resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Se #1. Man benytter værdien for V = 40 til at udtrykke h ved b,

        V = (1/2)·h·b·5b = 40 ⇒ h = 8/b2

hvilket så indsættes i udtrykket for overfladearealet

        A=hb+5b\cdot \sqrt{h^{2}+b^{2}}=\frac{8}{b}+5b\cdot \sqrt{\frac{64}{b^{4}}+b^{2}}=\frac{8}{b}+\frac{5}{b}\cdot \sqrt{64+b^{6}}


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2014 af Hygnos (Slettet)

#4

Overfladearealet findes ved at finde summen af de to trekanters areal og arealet af rektanglet.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal jo benytte udtrykket for h = 8/b2 . Formlen for overfladearealet er summen af de to retvinklede trekanters arealer plus arealet af rektanglet, som angivet i #1.


Svar #8
05. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

men jeg har fået det andet resultat i #4?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er jo ikke færdigt. Du skal indsætte h = 8/b2 i stedet for h . Så er h2 = 64/b4 .


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. september 2014 af Hygnos (Slettet)

A_{trekant}=\frac{1}{2}\cdot h\cdot b

A_{rektangel}=5b\cdot \sqrt{h^2+b^2}

A_{overflade}=A_{trekant}\cdot 2+A_{rektangel}

Udnyt så, at h=\frac{8}{b^2}


Svar #11
05. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

Men jeg forstår ikke hvordan du får første ligning i #5


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Man benytter rumfanget for et prisme

        V = A·H

hvor A er grundfladens areal, og H er prismets højde. Grundfladen er en retvinklet trekant med kateter h og b, så A = (1/2)·h·b , og prismets højde H er længden 5b, så

         V = (1/2)·h·b·5b = 40

hvoraf h = 8/b2 , hvilket du også selv var nået frem til.

Overfladearealet er summen af de to retvinklede trekanters arealer, plus arealet af rektanglet. Hver trekant har kateterne h og b, så summen af de to trekanters arealer er 2·(1/2)·h·b . Rektanglet har siderne 5b og
√(h2+b2) . Den anden side i rektanglet er jo hypotenusen i en af de retvinklede trekanter. Rektanglets areal er derfor 5b·√(h2+b2) . Summen af de to udtryk er så det samlede areal af glasfladerne.


Svar #13
05. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

er det så rigtigt dette i det vedhæftede?


Svar #14
05. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

i dette

Vedhæftet fil:Dok11.docx

Brugbart svar (0)

Svar #15
05. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er jo det samme udtryk som i #5.

Svar #16
05. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

men er det svaret? eller så forstår ejg det nemlig ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ja, det er svaret. Man skal bestemme arealet af glasoverfladen udtrykt ved b.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.