Matematik

Hjælp til differentielregning

06. september 2014 af petrineandersen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, nogen der ved hvordan man løser sådan en fætter her, og eventuel kan forklare det?

g(x) = \frac{1}{3}{x^3} +3x\frac{1}{2} + 4kx


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du med at løse det? Hvad går opgaven ud på?


Svar #2
07. september 2014 af petrineandersen (Slettet)

Jeg skal differentiere dette stykke 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2014 af mathon

  g(x)=\frac{1}{3}\cdot x^3+\left (\frac{3}{2}+4k \right )x

  g{\, }'(x)=\frac{1}{3}\cdot 3\cdot x^{3-1}+\left ( \frac{3}{2}+4k \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2014 af mathon

Er du sikker på, at du har skrevet stykket rigtigt op?

Der skulle ikke have stået

                                     \frac{1}{3}x^2+3x^2+4kx\; ? 


Svar #5
07. september 2014 af petrineandersen (Slettet)

Prøv at se billedet 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2014 af mathon

OK
          g(x)=\frac{1}{3}x^3+3x^{\frac{1}{2}}+4kx

          g{\, }'(x)=\frac{1}{3}\cdot 3\cdot x^{3-1}+3\cdot \frac{1}{2}\cdot x^{\frac{1}{2}-1}+4k=x^2+\frac{3}{2}x^{-\frac{1}{2}}+4k=x^2+\tfrac{3}{2}\sqrt{x}+4k


Svar #7
07. september 2014 af petrineandersen (Slettet)

Tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2014 af mathon

rettelse:

                  g{\, }'(x)=\frac{1}{3}\cdot 3\cdot x^{3-1}+3\cdot \frac{1}{2}\cdot x^{\frac{1}{2}-1}+4k=x^2+\frac{3}{2}x^{-\frac{1}{2}}+4k=x^2+\frac{3}{2}\cdot \frac{1}{\sqrt{x}}+4k=

                                                              x^2+ \frac{3}{2\sqrt{x}}+4k


Skriv et svar til: Hjælp til differentielregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.