Matematik

Parameterfremstilling

07. september 2014 af volume (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej allesammen:)

en opgave lyder således: 

I et koordinatsystem er to vektorer a=(2,3) og b=(5,-1)

En Linje m går gennem punktet p(3,7) og står vinkelret på vektor a. 

a) Bestem en parameterfremstilling for m. 

Nogle der kan hjælpe med trin for trin, hvorledes man beregner det? Tak på forhånd folkens! :) 

ps: Ved ikke hvordan man laver vektorer streger, så har bare skrevet det uden. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af peter lind

Brug at tværvektoren til a er retningsvektor for den søgte linje


Svar #2
07. september 2014 af volume (Slettet)

kan finde tværvektoren nemt, men er lidt lost ved vektorer... når tværvektoren er fundet, hva gør man så? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2014 af peter lind

Parameterfremstillingen for en linje der går gennem Q og har retningsvektoren v er

OP(t) = OQ+v*t  hvor P er et punkt på linjen


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2014 af mathon

En Linje m går gennem punktet p(3,7) og står vinkelret på vektor a. 

dvs \widehat{\overrightarrow{a}} = \begin{pmatrix} -3\\2 \end{pmatrix} er en retningsvektor for linjen gennem P(3,7),
hvis parameterfremstilling
er

         \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\7 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} -3\\2 \end{pmatrix}\; \; \; \; \; t\in \mathbb{R}


Svar #5
07. september 2014 af volume (Slettet)

Tusinde tak for svaret begge to!! :) 


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.