Matematik

Problemer med uforkortelige brøker

07. september 2014 af rasmuses (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, jeg har lidt problemer med uforkortelige brøker.

jeg vil gerne vide hvordan man regner dem her ud

39/26a               3^2/6b


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

39/26a = 3/2a

3^2/6b = 9/6b = ?

Jeg tror du bliver forvirret over bogstaverne.

Du skal bare forkorte tallene som en helt normal brøk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2014 af mathon

             \frac{3\cdot 13}{2\cdot 13\cdot a}

.

             \frac{3\cdot 3}{2\cdot 3\cdot b}


Svar #3
07. september 2014 af rasmuses (Slettet)

ahh super tak:)

hvad så med denne her?

-32/12z


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2014 af Mat4123 (Slettet)

#3

Det er samme princip igen.

\frac{-32}{12z} = \frac{-32:4}{12z:4} = \frac{-8}{3z}


Skriv et svar til: Problemer med uforkortelige brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.