Matematik

Reducering af brøker

07. september 2014 af Signes785 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med opgave 2 i den vedhæftede fil? ville være meget glad for facit

Tak på forhånd 

Vedhæftet fil: 1js14sæt1-2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af mathon

Opgave 1.

a)

                \frac{1}{6}+\frac{2}{9}-\frac{1}{4}=\frac{1\cdot 6}{6\cdot 6}+\frac{2\cdot 4}{9\cdot 4}-\frac{1\cdot 9}{4\cdot 9}


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2014 af mathon

Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk:

b)

       \left ( \frac{2}{5}:\frac{8}{3} \right )\cdot 5=\left ( \frac{2}{5}\cdot \frac{3}{8} \right )\cdot 5=\frac{2\cdot 3\cdot 5}{5\cdot 8}=\frac{3}{4}

      

  


Svar #3
07. september 2014 af Signes785 (Slettet)

Altså a,b,c,d,e i opgave 2 


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. september 2014 af mathon

Opgave 2.

        a)
                  \frac{5^2 \cdot 5^{-3}\cdot 5^2}{5^{-2}\cdot 5^8}=5^{2-3+2+2-8}


Brugbart svar (2)

Svar #5
07. september 2014 af mathon

        b)
                  \frac{3^3\cdot 9^{-1}\cdot 27}{9^3\cdot \left ( \frac{1}{27} \right )^2}=\frac{3^3\cdot 3^{-2}\cdot 3^3}{3^6\cdot \left (3^{-3} \right )^2}=\frac{3^3\cdot 3^{-2}\cdot 3^3}{3^6\cdot 3^{-6} }=\frac{3^{3-2+3}}{3^{6-6}}=\frac{3^4}{3^0}=\frac{3^4}{1}=3^4


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. september 2014 af Mat4123 (Slettet)

c)

\frac{2}{5}:(\frac{2}{5}\cdot 5) = \frac{2}{5}:(\frac{10}{5}) = \frac{2}{5}\cdot (\frac{5}{10}) = \frac{2\cdot 5}{5\cdot 10} = \frac{10}{50} = \frac{1}{5}


Skriv et svar til: Reducering af brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.