Matematik

Nulpunkter i en brøkfunktion

07. september 2014 af boelle85 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal finde nulpunkter i følgende funktion

f(x)=\frac{x^2}{2x+1}-1

Men jeg kan simpelt hen ikke huske, hvordan jeg skal gøre, udover at sætte den =0

Er der nogen der kan give mig et skub i den rigtige retning :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af mathon

            2x + 1 ≠ 0

            x + 1/2 ≠ 0

            x ≠ -1/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2014 af peter lind

Sæt det på en fælles brøkstreg. funktionen er så 0 netop når tælleren er 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2014 af mathon

         \frac{x^2}{2x+1}-1=0

         \frac{x^2}{2x+1}=1

         x^2=2x+1

         x^2-2x-1=0\; \; \; \; \; x\neq -\tfrac{1}{2}      hvilken andengradsligning du løser


Svar #4
07. september 2014 af boelle85 (Slettet)

a=1,b=-2,c=-1

d=8

x=\frac{-(-2)+-\sqrt{8}}{2}=-0,414 og 2,414


Svar #5
07. september 2014 af boelle85 (Slettet)

Nu skal jeg så finde monotoni-intervaller for f(x), jeg finder f'(x) og løser f'(x)=0 og får -1 og 0.

Jeg finder ud af den er voksende i ]-∞,-1]og[0,∞[

Men mit spørgsmål er når jeg skal finde lokal min og max, fordi f(x) ikke er defineret i -0,5?

se evt billede


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2014 af mathon

   Løs
                 f '(x) = 0
 


Svar #7
07. september 2014 af boelle85 (Slettet)

#6

   Løs
                 f '(x) = 0
 

har jeg gjort jo:)


Skriv et svar til: Nulpunkter i en brøkfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.