Matematik

Tilvækst mm.

07. september 2014 af CSM14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med nogle opgaver, der virkelig står mig langt ud af halsen. Ved ikke om det er A-niveau eller hvad det er, fordi vi er kun i grundforløbet, men har placeret den i den her kategori.

Her er de opgaver jeg har brug for hjælp til:

Opgave 1:

En udlejningsbil koster i fast afgift 250 kroner og 1,75 pr. kilometer, der køres i den.

Angiv regneforskriften for den funktion f, som angiver lejerens udgift ved en kørsel på x kilometer.

Opgave 2:

Givet er sammenhængen y = -3x + 7. Beregn tilvæksterne:

1: fra x = 1 til x = 5

2: fra x = 0 til x = 1

3: fra x = -4 til x = 2

4: fra x = 997 til x = 999 

Det ville virkelig være en stor hjælp, hvis I kunne forklare mig det. Specielt det med tilvækst :).


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af mathon

for y = ax + b
er

                                     \Delta y=a\cdot \Delta x

for y = -3x + 7
er
                                     \Delta y=-3\cdot \Delta x


Svar #2
07. september 2014 af CSM14 (Slettet)

Kan du uddybe det lidt, forstår slet ikke det med de trekanter og det...


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2014 af mathon

                 \Delta y er y-tilvæksten

                 \Delta x er x-tilvæksten


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2014 af mathon

1:

                      \Delta y=-3\cdot (5-1)


Skriv et svar til: Tilvækst mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.