Matematik

Isoler x i ligninger??

07. september 2014 af Simone155 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med 2 ligninger, da jeg skal isoler, og ikke er 100 på hvordan jeg skal gøre..

Den ene hedder:

2a - 4x = a.

Den anden er:

5x + (a - 1)x = 10a.

Jeg beder ikke om at i laver mine lektier, men jeg vil bare gerne have det skåret ud i pap, hvordan jeg skal gøre, da jeg er lidt blank omkring ligninger...


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af mathon

             2a - 4x = a

             a = 4x

             x = a/4


Svar #2
07. september 2014 af Simone155 (Slettet)

Hvordan får du a = 4x?

Er det fordi man ganger det eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2014 af mathon

                 2a - 4x = a        adder 4x

                 2a = a + 4x       subtraher a

                 a = 4x               divider med 4

                 a/4 = x

                


Svar #4
07. september 2014 af Simone155 (Slettet)

Nårh, tak! Så forstå jeg bedre


Skriv et svar til: Isoler x i ligninger??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.