Kemi

molarmasse

07. september 2014 af okk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Er der en der fortælle mig hvordan jeg laver denne opgave. 

Opgaven lyder:

Jeg vejer 200 g Na2SO4*20 H2O.

Beregn stoffets molarmasse/molvægt?

Hvor mange mol har jeg afvejet?

Tak i forvejen


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af OnceUponATime (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad du mener? Skal du også bestemme stofmængden: "hvor mange mol har jeg afvejet"?

I så fald, skal du først bestemme molarmassen, M, hvilket du kan gøre ved opslag.

Dernæst anvender du formlen n=m/M

til bestemmelse af stofmængden


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2014 af Heptan

Molarmassen kan slås op eller beregnes som summen af grundstoffernes atommasser


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2014 af mathon

                                             \begin{array}{|c|c|} molekyle & molmasse \\ \hline Na_2SO_4&142,06\\ H_2O&18,02\\ Na_2SO_4*20H_2O&502,46\\ \end{array} \\


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2014 af mathon

antal mol
                                     n=\frac{m}{M}=\frac{200\; g}{502,46\; \frac{g}{mol}}=0,398\; mol


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2014 af LubDub (Slettet)

molmassen = molarmassen M har enheden             

                                                                  [M] = g/mol


Skriv et svar til: molarmasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.