Matematik
integral
Beregn ved substitution integralet
∫01/2 x/√1-x2 dx
og
∫ee^2 ln(x)/x dx
Er der en der vil hjælpe mig de to beregninger
Tak på forhånd
Svar #1
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)
1) Benyt substitution u = 1 - x2 , du = -2x dx
2) Integralet er formodentlig e∫e^2 ln(x)/x dx . Benyt substitution u = ln(x) , du = (1/x) dx .
Svar #2
07. september 2014 af Massou (Slettet)
Hvor kommer -2x fra, Jeg har ret svært ved det med integration ved substitution
Svar #3
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)
#2
Det kommer fra (-x2)' = -2x .
Substitution
∫ f(g(x)) · g'(x) dx = ∫ f(u) du , hvor u = g(x) .
Svar #4
08. september 2014 af Massou (Slettet)
jeg ved at den første giver 1-√3/2
og den anden 3/2
men hvordan kommer man frem til det, please har virkelig brugt for hjælp
Svar #5
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)
#4
Man anvender de viste substitutioner.
1) 0∫1/2 x/√(1-x2) dx = -(1/2)·1∫3/4 1/√u du = (1/2)·3/4∫1 1/√u du
= (1/2)·[2·√u]13/4 = (1/2)·(2·√1 - 2·√(3/4)) = 1 - (√3)/2
2) e∫e^2 ln(x)/x dx = 1∫2 u du = [u2/2]21 = 22/2 - 12/2 = 2 - 1/2 = 3/2
Skriv et svar til: integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
