Matematik

Ubestemt integral

07. september 2014 af blobbi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogen hjælpe mig med dette? 

(intergral tegn) sinx √(cosx) dx 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt substitution    u = cos(x) , du = -sin(x) dx .


Svar #2
07. september 2014 af blobbi (Slettet)

t= cos(x)

t'= -sin(x) 

dt= -sin(x) dx

dx= -1/sin(x) dt 

(intergral tegn) √(cosx) dx 

(intergral tegn) sin(x) * √t * 1/sin(x) dt

Er det rigtigt? Hvad nu? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke rigtigt. Ved substitutionen forsvinder den gamle variable jo helt. Man har ikke en blanding af den gamle og den nye variable under integraltegnet efter substitutionen.

         ∫ sin(x)√(cos(x)) dx = - ∫ √t dt = ...


Svar #4
07. september 2014 af blobbi (Slettet)

nej? sin(x) kan ikke forsvinde?? Jeg skal jo finde integralen for det hele og ikke kun det led jeg vælger til at være t


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, sin(x) substitueres væk, idet -sin(x) dx = dt, eller sin(x) dx = -dt . I stedet for sin(x) dx skrives -dt, og i stedet for √(cos(x)) skrives √t .

Det er det, der er hele ideen med substition i et integral.

        ∫ f(g(x)) · g'(x) dx = ∫ f(t) dt , hvor t = g(x) , dt = g'(x) dx .


Svar #6
07. september 2014 af blobbi (Slettet)

Nu er jeg med :) 1000 tak :)


Skriv et svar til: Ubestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.