Matematik

funktionsforskrifter

08. september 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

((1/x-6) -2) = 1/3 


Hjææælp!! :) Er der nogen, der kan regne dette ud? Jeg ved, at x skal blive 11, men jeg kan ikke finde ud af, at isolere x? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Skriv opgaven ordentligt op. Benyt parenteser omkring tællere eller nævnere med flere led.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2014 af mathon

(1/x)  -  6   eller   1/(x-6)  ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det skal vel være

        \frac{1}{x-6-2}=\frac{1}{3}

?

Vend bunden i vejret på brøkerne

        x - 6 - 2 = 3


Svar #4
08. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

-2 står uden for brøken. Altså (1/x-6)-2=1/3


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Mener du så

        \frac{1}{x-6}-2=\frac{1}{3}

?


Svar #6
08. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Ja lige præcis! 


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så er

        \frac{1}{x-6}=2+\frac{1}{3}=\frac{7}{3}

og dermed

        x-6 = 3/7 ,

        x = 45/7


Svar #8
08. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jeg har facitlisten, og ved det skal give 11, så det kan jeg ikke rigtig få til at hænge sammen ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, vi kan konkludere, at den opgave, du har formuleret her, ikke hænger sammen med x = 11.


Svar #10
08. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jeg får det selv til det der, men så må facit listen jo være forkert...


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, hvis ellers opgaven er skrevet op korrekt. Det tog jo flere timer at få det slået fast.


Svar #12
08. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Har glemt at give en information: g(x)= (1/x-6)
g(x-2)=1/2

Men er vi så ikke enige om at dette er indsat korekt? altså at der ender med at stå: (1/x-6)-2=1/3 ??


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvad har det med opgaven at gøre? Prøv at starte helt forfra med at formulere hele opgaven.

Og husk igen, at der skal parentes omkring alle led i en tæller eller en nævner.


Svar #14
08. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Skrev det lige ind et andet sted og tog et screenshot, så giver det måske lidt mere mening.


Svar #15
08. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

FANDT UD AF DET SELV! 


Svar #16
08. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Havde indsat funktionen forkert, men mange tak for tålmodigheden, haha :D 


Brugbart svar (0)

Svar #17
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

f(x) har ikke noget med dette spørgsmål at gøre. Her er

        g(x) = 1/(x-6)

og man skal løse ligningen

        g(x-2) = 1/3 ,

dvs.

        \frac{1}{(x-2)-6}=\frac{1}{3}

og den ligning har løsningen x = 3+8 = 11, som jeg også stipulerede i #3.


Skriv et svar til: funktionsforskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.