Matematik

Komplekste tal cosinus og sinus

09. september 2014 af SolSmil (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg skal løse sin(3(pi/2)) skal jeg så finde ud af hvor meget den er i grader eller bare løse den? Og kender I en hjemmeside med opgaver med sådanne typer opgaver? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2014 af mathon

Hvad skal du løse?


Svar #2
09. september 2014 af SolSmil (Slettet)

Jeg skal løse sin(3/(pi/2)) :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2014 af Therk

Jeg kan se du fik rettet parenteser.

\sin\left(\frac{3}{\pi/2} \right ) = \sin\left(\frac{3\cdot 2}{\pi} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2014 af peter lind

Mener du at du skal finde sin(3/(2π)) eller sin((3/π)/2) eller noget helt tredje ? Hvis en af de to forslag er rigtig skal du bare slå det op på din lommeregner


Svar #5
09. september 2014 af SolSmil (Slettet)

Jeg skal udregne sin ( (3*pi/2)) uden lommeregner.  


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Benyt, at 3π/2 = π + π/2 , og benyt så additionsformlen for sinus, eller kig direkte på enhedscirklen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2014 af Therk

#2

Jeg skal løse sin(3/(pi/2)) :-)

#5

Jeg skal udregne sin ( (3*pi/2)) uden lommeregner.  


Så er det ikke til at blive klog på længere.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2014 af Therk

Det er, på dit niveau, trivielt at

\sin\left( 2\pi k - \frac{\pi}{2}\right ) = -1 \quad \text{for alle } k \in \mathbb{Z}

Find k.


Svar #9
09. september 2014 af SolSmil (Slettet)

Tak! Jeg skal kunne det udenad på enhedscirklen har jeg fundet ud af  :) så løsningen er 270 grader


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. september 2014 af Therk

#9

Tak! Jeg skal kunne det udenad på enhedscirklen har jeg fundet ud af  :) så løsningen er 270 grader


Nej, men sinus af 270 grader er -1. Formelt:

\sin(270^\circ)= -1.


Skriv et svar til: Komplekste tal cosinus og sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.