Matematik

Sinusregression

09. september 2014 af Gymgy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har i forvejen bestemt en funktion vha sinusregression til

Spørgsmålet er at jeg skal finde maksimum- og minimumstemperaturere samt tidspunkterne til
disse. Jeg har fundet frem til at  f(t) = -16.04*sin(0.55*Pi*t+1.22)+2.44;

maks=18.48

min=

Men kan simpelthen ikke forstå hvordan man udregner tidspunkterne til disse?

Håber nogle vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2014 af peter lind

Du løser ligningen f(t) = maks henholdsvis min

18,48 er ikke maksimum. Derimod er -18,48 minimum


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2014 af SuneChr

Da   min (sin Θ) = - 1  er  maks f (t) =  - 16,04·(- 1) + 2,44  = 18,48
Da   maks (sin Θ) =  1  er  min f (t) =  - 16,04·1 + 2,44  = - 13,6
hvor  Θ = 0,55·π·t + 1,22     for    0 ≤ Θ < 2π


Skriv et svar til: Sinusregression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.