Matematik

Ligninger

10. september 2014 af annavr (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan løses ligningen ex = 2

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2014 af mathon

          tag den naturlige logaritme på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2014 af hesch (Slettet)

ln(ex) = ln(2)     =>

x = ln(2)  =               ( Brug lommeregneren )

Funktionerne ex og ln(x) er inverse.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2014 af PeterValberg

ln(2) er da ellers et eksakt resultat :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2014 af hesch (Slettet)

#3:  Ja, men det skader ikke, at se det "på skrift" engang imellem, således at man får en fornemmelse af talstørrelser som 1,4142  3,141592654  1,732  og  0,693.

Det kan mange gange være til hjælp, når man skal vurdere rigtigheden af et resultat.     :)

Det gælder også fornemmelsen af enheder:   Eksempelvis:  Hvis man har et tågehorn, med en lydeffekt på 12MW, det kunne høres længere væk end 903m. Det gør da ikke noget, at man lige kniber det ene øje sammen, og tænker:  Det kan vist ikke være rigtigt, disse 903m.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.