Matematik

Hjælp til differentialkvotienter

10. september 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej er der nogle, som kan hjælpe med vedhæftede opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn differenskvotienten ud fra x0 med tilvækst h for funktionen f(x) = 2x2 -3x + 4 . Benyt forskriften til at beregne differenskvotienten

        ( f(x0+h) - f(x0) ) / h


Svar #2
10. september 2014 af ulla7 (Slettet)

men hvad er x0??


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

x0 er udgangspunktet. Det kaldes blot x0 .


Svar #4
10. september 2014 af ulla7 (Slettet)

Hvad skal jeg så indsætte på x0's plads?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Derskal ikke indsættes noget på x0's plads. Man beregner differenskvotienten

        ( f(x0+h) - f(x0) ) / h

udtrykt ved x0 og h, ved at benytte forskriften for f(x) . For eksempel er f(x0) = 2x02 - 3x0 + 4.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2014 af Heptan


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2014 af mathon

        f{\, }'(x)=\underset{h \to 0}{\lim }\frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=\underset{h \to 0}{\lim }\; \; 4x_o-3+2h=4x_o-3+2\cdot 0=4x_o-3


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er f '(x0) , der er lig med den grænseværdi, ikke f '(x) .


Svar #9
11. september 2014 af ulla7 (Slettet)

Tak for svar!


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. september 2014 af mathon

Jahh
\! \! \! \! \! \! \! f{\, }'(x_o)=\underset{h \to 0}{\lim }\frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=\underset{h \to 0}{\lim }\; \; 4x_o-3+2h=4x_o-3+2\cdot 0=4x_o-3
                


Skriv et svar til: Hjælp til differentialkvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.