Matematik

Differentialkvotioenter hjælp

11. september 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen som kan hjælpe mig med vedhæftede opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Udregn    (O(x0+h) - O(x0)) / h  med x0 = 50 og h = 5 , hvor man benytter forskriften

        O(x) = 8000 + 600x - x2 , 0 ≤ x ≤ 150 .


Svar #2
11. september 2014 af ulla7 (Slettet)

Men hvor får du tallene x0 og h fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det var heller ikke helt korrekt i #1. Man skal beregne (O(x0+h) - O(x0)) / h  når x0 = 50 , og når x0 = 55 . h er en variabel, som man så lader gå mod 0.


Svar #4
11. september 2014 af ulla7 (Slettet)

Er det i underopgaven 2 eller 3? underopgaven 1 har jeg lavet


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis du allerede har beregnet (O(x0+h) - O(x0)) / h  for x0 = 50 og for x0 = 55 , lader man h gå mod 0 for at bestemme grænseomkostningerne.


Svar #6
11. september 2014 af ulla7 (Slettet)

Jeg har beregnet o)x)=800+600x-x^2 hvor x=50

Der er jo 3 underopgaver i opgave 3, og mangler de 2 sidste, så vil gerne høre om hvilken af dem du snakker om?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det må være det, du kalder 2) og 3).

I 1) skal man beregne (O(x0+h) - O(x0)) / h med x0 = 50 og h = 5 .


Svar #8
11. september 2014 af ulla7 (Slettet)

Nej, se her

1) Bestem omkostningerne ved en produktion på 50 enheder.

   Ved en forøgelse af produktionen fra  enheder til  +h  enheder bliver omkostningerne for hver ekstra produceret enhed          .

2) Bestem omkostningerne for hver ekstra produceret enhed, når produktionen øges fra 50 til 55 enheder.

   Grænseomkostningerne ved en produktion på  enheder er bestemt ved grænseværdien for  h → 0  af   .

3) Bestem grænseomkostningerne, når   = 50   og   når    = 55.


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jeg havde overset 1). Dvs.

1) Beregn O(50)

2) Beregn  (O(50+5) - O(50)) / 5

3) Beregn limh→0 (O(x0+h) - O(x0)) / h  for x0 = 50 , og for x0 = 55 .


Svar #10
11. september 2014 af ulla7 (Slettet)

Kan det passe at 2) bliver 495?


Svar #11
11. september 2014 af ulla7 (Slettet)

og hvordan skriver jeg 3) op med alle udregninger osv?


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det er korrekt.

#11

Benyt forskriften for O(x) til at beregne  (O(x0+h) - O(x0)) / h  udtrykt ved x0 og h .  Foretag grænseovergangen h → 0 , og beregn så grænseværdien for x0 = 50 og for x0 = 55.


Svar #13
11. september 2014 af ulla7 (Slettet)

Kan du ikke vise de første udregninger? Det ville virkelig hjælpe meget


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Man har

         (O(x0+h) - O(x0)) / h = [ (8000 + 600·(x0+h) - (x0+h)2) - (8000 + 600x0 -x02) ] /h

                                          = ...


Svar #15
11. september 2014 af ulla7 (Slettet)

er dette så rigtigt

= (8000+600x0+600h-x02-h2-8000-600x02+x02)/h


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Nej. Du har smidt det dobbelte produkt i (x0+h)2 væk.


Svar #17
11. september 2014 af ulla7 (Slettet)

(8000+600x0+600h-x02-h2+2x0h-8000-600x02+x02)/h

er det rigtigt nu?


Brugbart svar (0)

Svar #18
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Nej. Du skal jo trække det dobbelte produkt fra, da det er -(x0+h)2 , der forekommer.


Svar #19
11. september 2014 af ulla7 (Slettet)

så det skal bare være -2x0h i stedet for +?


Brugbart svar (0)

Svar #20
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

Ja, og så skal det reduceres.


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.