Matematik

Definitionsmængde og værdimængde

11. september 2014 af MeiMeil (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg definationsmængde og værdimængde for:

f(x)=0,5x^2+4x-4

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Definitionsmængden for f er mængden af de x, for hvilke funktioneudtrykket giver mening og kan beregnes.

Værdimængden for f er mængden af funktionsværdier. Benyt her, at f(x) er et 2.-gradspolynomium, hvis graf er en parabel, der vender grenene opad. Bestem y-koordinaten yT for parabelens toppunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2014 af 123434 (Slettet)

Jeg sad for to dage siden, og prøvede virkelig at lære det. Hvis du, 0#, ser det er forkert, så sig til. Vil virkelig gerne have styr på det.

Definitionsmængde

Er de værdier man må sætte ind på x's plads

Dm(f)=R

Funktionen kan tage alle tal, da benene vender opad. 0,5x2 viser, at grafen er positiv

Man må sætte alle tal ind på x's plads.

Værdimængde

Jeg finder toppunktet for funktionen

Toppunktet er (-4,-12)

Funktionen går ikke længere ned ad y-aksen end -12.

Dermed tænker jeg, at Vm(f)={-12,∞}


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skriver det som et interval

        Vm(f) = [-12;∞[ .


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2014 af 123434 (Slettet)

Godt du gør opmærksom på det

Jeg er egentlig stadig ved at lære det.


Skriv et svar til: Definitionsmængde og værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.