Kemi

Haster!!

11. september 2014 af kjeldskovgrossmann (Slettet) - Niveau: C-niveau
Halløj kloge hoveder !
Jeg står med dette spørgsmål her, og jeg ved ikke helt hvordan jeg skal takle det, så hvis en af jer måske havde en ide hvordan den kan løses ville jeg blive super glad.
Det er et forsøg i skolen jeg skulle lave så mine "kilder" er nogen jeg selv har fundet ud af :)
Forsøget gik ud på, at vi skulle finde ud af hvor meget Mg, oxygen reagerede med.

Spørgsmål: beregn den teoretiske oxygenindhold i MgO (magnesiumoxid) i %

Har dette at gå ude fra

Før opvarmning af forsøget:
Digel+Mg = 13,861 g
Digel = 13,669 g
Mg = 0,192 g

Efter opvarmning af forsøget:

Digel+MgO = 13,986 g
Digel = 13,669 g
MgO = 0,317 g


Takker på forhånd :)

Svar #1
11. september 2014 af kjeldskovgrossmann (Slettet)

Undskyld at det hele ser ud som en klump lort havde ellers stiller det op nogen lunde overskueligt men det syntes studieporttalen så at man skulle rette :/

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2014 af Heptan

Jeg hader selv når det sker :P

Såfremt al magnesium har reageret, forventer vi at n(Mg)før = n(O)MgO.

n(Mg)før = m(Mg)før/M(Mg)

Den teoretiske masse af oxygen i magnesiumoxid er følgende:

m(O)MgO = n(O)MgO * M(O)

Det teoretiske udbytte kan således beregnes:

m(MgO)teoretisk = m(Mg)før + m(O)MgO


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2014 af Heptan

m(MgO)teoretisk kan sammenlignes med 0,317 g, den er nok lidt større fordi magnesium ikke har reageret fuldstændigt


Svar #4
12. september 2014 af kjeldskovgrossmann (Slettet)

Tak :)

Skriv et svar til: Haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.