Matematik

Frekvenzen af grundtonen

12. september 2014 af Muaaav (Slettet) - Niveau: B-niveau

En panfløjte består af nogle rør, som har forskellige længde, og som har hver sin grundtone. Frekvensen er grundtonen er omvendt proportional med rørets længde. Et rør med længden 9,4 cm har en grundtone med frekvensen 880hz

a) Hvor langt skal et rør være for at have en grundtone med frekvensen 588 hz??? 

hjælp :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2014 af mathon

                     f_2\cdot L_2=f_1\cdot L_1

                     L_2=\left (\frac{f_1}{f_2} \right )\cdot L_1=\left (\frac{880}{588} \right )\cdot \left (9,4\; cm)


Skriv et svar til: Frekvenzen af grundtonen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.