Matematik

Alle løsninger ifm. trigonometrisk funktion

12. september 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg forsøger at læse nedadstående udtryk, hvilket går fint ud over, at jeg ikke kan få fat i værdien 1,4071 og 4,5487

Løsning for t=[0;2pi] for funktionen: sin(2t-1)=-0,6230

z=2t+1, asin(z)=-0,673

-0,673+2pi=2t+1, hvorefter t isoleres. Her får jeg løsningen 2,3053, men inden da, så skal jeg få løsningen 1,4071 - hvordan kommer jeg frem til denne løsning?


Svar #1
12. september 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Er kommet frem til: (1pi+0,673-1)/2=1,4071. Hvorfor er det, at jeg skal ændre fortegnet foran 0,673?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2014 af SuneChr

Man skal løse
sin (2t - 1) = - 0,6230
i hovedintervallet  (2t - 1) ∈ [ 0 ; 2π [
Da har man
2t - 1 = sin-1 (- 0,6230)
som har to løsninger m.h.t.  (2t - 1) :
én  beliggende i 3. og én beliggende i 4. kvadrant.
Kig på enhedscirklen, hvor linjen y = - 0,6230 skærer cirklen to steder i de nævnte kvadranter.
 


Skriv et svar til: Alle løsninger ifm. trigonometrisk funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.