Matematik

Grafens toppunkt ligger i (4,-2). Bestem konstanterne b og c.

12. september 2014 af emilie63 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan ikke få det her til at give mening


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Polynomiet har formen f(x) = 3x2 + bx + c.

Benyt fra toppunktsformlen, at

        xT = -b/(2a) = 4

hvoraf b bestemmes, da a er kendt.

Benyt så endelig, at yT = f(xT) = -2   til at bestemme c.


Svar #2
12. september 2014 af emilie63 (Slettet)

Det ser ikke rigtigt ud, hvad har jeg lavet forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man aflæser, at a = 3, ikke 6, så ligningen for xT er da

        xT = -b/(2·3) = 4 ⇒ b = -4·2·3 = -24 .

Ved beregningen af f(xT) skal man ikke beregne f(b) , men f(xT) = f(4)  = -2 .


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. september 2014 af mathon

eller
              c - a·xT2 = yT

              c = yT + a·xT2

              c = -2 + 3·42 = -2 + 48 = 46


Skriv et svar til: Grafens toppunkt ligger i (4,-2). Bestem konstanterne b og c.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.