Matematik

Forklar matematisk udtryk

12. september 2014 af sørenhansen11 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan give en defination af, hvad "”plus eller minus det 
dobbelte produkt" 
dækker over?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2014 af mathon

   et produkt er resultatet af en multiplikation     a • b = ab

   det dobbelte produkt er det dobbelte heraf     2ab

   plus eller minus det dobbelte produkt             ±2ab


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det dækker vel over det dobbelte produkt i kvadratsætningen

        (a ± b)2 = a2 + b2 ± 2ab

altså leddet ± 2ab .


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2014 af SuneChr

To af kvadratsætningerne
(a + b)2 = a2 + b2 + 2ab  og
(a - b)2  = a2 + b2 - 2ab
slåes ofte sammen til en kort udgave
(a ± b)2
Reglen er, at + på den ene side af lighedstegnet korresponderer med + på den anden side.
Tilsvarende for minus.
Man kan komme ud for det modsatte: \left ( a\pm b \right )=\left ( c\mp d \right )
Her gælder:
a + b  =  c - d      ∨      a - b  =  c + d


Skriv et svar til: Forklar matematisk udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.