Matematik

hjælp pls

13. september 2014 af Jukisa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens. 

Har brug for hjælp til de her to opgaver.

Opgave 1 

En trekant PQR har sidelængderne p=10, r=12 og q=15.

Er PQR retvinklet?

Hvis PQR ikke er retvinklet, hvad kunne p være lig med for at den bliver retvinklet?

Opgave 2 

Lad PQR være en trekant, hvor Q er retvinklet, P =  og q = 17.

Tegn en skitse af PQR og bestem de manglende sider/vinkler.

Tak på forhånd søde og rare mennesker


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2014 af mathon

  retvinklet
         hvis og kun hvis
                                            102 + 122 = 152

  p kunne være
                                            p = √(152 - 122)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2014 af mathon

Lad PQR være en trekant, hvor Q er retvinklet, P =  og q = 17.

kan ikke lade sig gøre.


Svar #3
13. september 2014 af Jukisa (Slettet)

Mathon kan du ikke uddybe det lidt mere? forstår dig ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2014 af mathon

  p kunne være
                                            p = √(152 - 122) = √(225 - 144) = √(81) = 9


Svar #5
13. september 2014 af Jukisa (Slettet)

Ja men skal man ikke bruge tangens i opgave 2 mathon. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2014 af mathon

En katete kan ikke være lig med hypotenusen.


Svar #7
13. september 2014 af Jukisa (Slettet)

Hvad bruger man så der? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2014 af mathon

Trekanten er ikke mulig at konstruere.


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. september 2014 af mette48 (Slettet)

p=10, r=12 og q=15.

hvis 102+122=152 er trekanten retvinklet

100+144≠225      trekanten er ikke retvinklet

p2+122=152         giver en retvinklet trekant

Opgave 2 

Lad PQR være en trekant, hvor Q er retvinklet, P =  og q = 17.

Du har glemt at angive p

#2 hvorfor mener du det ikke kan lade sig gøre, der må da være mange muligheder, med mindre man forlanger at p, q og r er hele tal, hvilket der ikke står noget om i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. september 2014 af mathon

P =  og q = 17  læst som      p = q = 17


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. september 2014 af mathon

Hvis
                PQR er en trekant, hvor Q er retvinklet og q = 17.

                cos(R) =  (p/17)        0 < R < 90°

                R = cos-1(p/17)         P = 90° - R


Svar #12
13. september 2014 af Jukisa (Slettet)

Lad PQR være en trekant, hvor Q er retvinklet, P = 72 grader  og q = 17.

Tegn en skitse af PQR og bestem de manglende sider/vinkler.


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. september 2014 af mathon

          R = (90° - 72°) 18°

          p = q · sin(P)

          r = q · cos(P)


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. september 2014 af mathon

Få nu lært den pythagoræiske læresætning, som er folkeskolestof.


Skriv et svar til: hjælp pls

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.