Matematik

Øvelser med binominalfordelingen

13. september 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En tipskupon udfyldes med 13 helt tilfældige tegn. I denne opgave regner vi med, at sandsynligheden for 1, 2 og x i en kamp er 1/3

a) Bestem sandsynligheden for 10 rigtige.

b) Bestem sandsynligheden for 0 rigtige.

P(x=10)

Sandsynlighed for succes (1/3)

Sandsynlighed for fiasko(2/3)

n=13 kast r=10 sucesser

K(13,10)*(1/3)10*(1-1/3)13-10 =0,86%

b)

(1-1/3)13-0=(2/3)13=0,5%

Hvad får I det til?

Tusind tak

God weekend


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2014 af SuneChr

På en tipskupon med 13 kampe, er sandsynligheden for at have r rigtige på én række

K_{13,r}\cdot \left ( \frac{1}{3} \right )^{r}\cdot \left ( \frac{2}{3} \right )^{13-r}
hvis man sypigetipper, d.v.s. sætter enten "1" eller "x" eller "2" ud for hver af de 13 kampe, med bind for øjnene, - altså uden kendskab til de to hold.


Skriv et svar til: Øvelser med binominalfordelingen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.