Matematik

Udregn udtrykket

13. september 2014 af CLynge123 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har nogle ligninger her hvor jeg gerne vil være sikker i hvad man helt præcis skal gøre. Jeg har nogenlunde styr på det, men vil gerne være 100% sikker i dette:

a) (3x-4)*(x+7)
b) (x+5)^2
c) (x+4)^2
d) (x+4)*(x-4)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2014 af 123434 (Slettet)

(x+5)2

(x+5)*(x+5)

x*x+x*5+5*x+5*5

=x2+5x+5x+25=x2+10x+25


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. september 2014 af peter lind

a) Du skal bruge reglerne for at gange ud i en parentes a(b+c) = ab+ac

b) og c) du skal bruge reglen for kvadratet på en toleddet størrelse

d) Du skal brug reglen om produktet  af summen af to tal ganget med de samme to tals differens


Svar #3
13. september 2014 af CLynge123 (Slettet)

C ligningen var misskrevet, sådan her skal de se ud

Hej, jeg har nogle ligninger her hvor jeg gerne vil være sikker i hvad man helt præcis skal gøre. Jeg har nogenlunde styr på det, men vil gerne være 100% sikker i dette:

a) (3x-4)*(x+7)
b) (x+5)^2
c) (x+4)^2 - (x-4)^2
d) (x+4)*(x-4)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2014 af mathon

Der er ikke tale om ligninger, men om beregning af udtryk. Kvadratsætningerne synes du ikke at kende.
Så påstanden: "Jeg har nogenlunde styr på det" er vist at tage munden for fuld.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2014 af mathon

a)
                (3x-4)·(x+7)   =   3x2 + 21x - 4x - 28


Svar #6
13. september 2014 af CLynge123 (Slettet)

Mange tak alle sammen, opgaverne er opklaret nu ;)
Vedhæftet fil:image.jpg

Skriv et svar til: Udregn udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.