Kemi

Redoxreaktioner !!!

13. september 2014 af linda0044 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej kloge mennesker,

Jeg har en opgave jeg ikke kan finde ud af og har brug for jeres pædagogisk forklaring. Opgaven lyder;

Fastlæg oxidationstrinnet for det fremhævede element i følgende forbindelser:

a) P4

b) HCL04

c) HN03

d) H2CO3

e) H2SO4


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Du ser at for alle molekylerne er den sammenlagte ladning = 0

Benyt nu at oxygen som regel er en oxidationstal på -2

og at det ionforbindelser - opskriv den enkelte ioner omend de er enkelte eller sammensatte ioner


Svar #2
13. september 2014 af linda0044 (Slettet)

kan du evt. prøve at lave en af opgaverne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2014 af overkontroversiel (Slettet)

a) P4  Den overordnede ladning er på 0, derfor må hvert fosfor have en oxidationstal på 0.

Skrevet op som en ligning

x • 4 = 0  ⇔  x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2014 af Heptan

Hydrogen har (næsten) altid oxidationstrinnet +1

b)

OT(H) + OT(Cl) + 4 * OT(O) = 0

+1 + OT(Cl) + 4 * (-2) = 0

Løs ligningen.

+1 -8 = - OT(Cl)

OT(Cl) = + 7

Skriv svaret med romertal: + VII

Prøv at lave resten selv, vi kan evt. rette hvis du gør det forkert


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2014 af overkontroversiel (Slettet)

b) HClO4

Den består af komponenterne (benyt at hydrogen som regel har en oxidationstal på +1)

H+  og  ClO4-    

For ClO4 opskriver vi en ligning og løser den

Cl  +  4•O = -1  (husk at oxygen atomer som regel har en oxidationstal på -2)

Cl + 4•(-2)= -1 

Cl - 8 = -1 ⇔ Cl = 7


Svar #6
13. september 2014 af linda0044 (Slettet)

Er der ikke andet jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2014 af Heptan

Du bedte os om at "Fastlæg oxidationstrinnet for det fremhævede element i følgende forbindelser:"

Det har vi gjort


Svar #8
13. september 2014 af linda0044 (Slettet)

ok mange tusind tak :-)


Svar #9
13. september 2014 af linda0044 (Slettet)

Hvad så hvis man nu har noget der ligner dette;

NO2 -

Zn(OH)4 2-

SO4 2-


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. september 2014 af Heptan

I #4 skrev jeg 0 på højre side af lighedstegnet. Med ioner skal man så bare skrive ladningen. Fx

NO2-

OT(N) + 2 * OT(O) = -1


Skriv et svar til: Redoxreaktioner !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.