Matematik

Ekstrama

14. september 2014 af SvenOlee (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestem ved 
f(x)=-x^(3)+4x^(2)+3x-3.

a) Bestem de lokale ekstrema for f.

ved ikke hvordan jeg skal gribe den her opgave an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2014 af mathon

   Løs
               f '(x) = 0


Svar #2
14. september 2014 af SvenOlee (Slettet)

f'(x)=−3*x^(2)+8*x+3

Hvis jeg solver den får jeg x=−0.333333 og x=3

hvad betyder de tal


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2014 af mathon

De er monotoniintervallernes grænser.

       Monotoniintervallerne er derfor
                                                               \left [ -\infty;-\tfrac{1}{3} \right ]          \left [ -\tfrac{1}{3};3 \right ]         \left [ 3;\infty \right ]


Skriv et svar til: Ekstrama

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.