Kemi

Redox

15. september 2014 af overkontroversiel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Kan jeg få lidt hjælp til denne redoxreaktion

SnS   +    NO3-    →    Sn4+    +    S    +    NO  (sur)

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2014 af LeonhardEuler

Bare glem det. Jeg fandt selv ud af det.


Svar #2
15. september 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september 2014 af LeonhardEuler

Se på oxidationstallet.

Du ser at OT(N) = +5 (venstre) og OT(N) = +2 til højre   dvs. den har optaget 3 elektroner

Ligeledes ser du at OT(Sn) = +2 og OT(S) = -2  (til ventre)   og  OT(Sn) = +4 og OT(S) = 0 (højre)

dvs. at de begge har afgivet to elektroner og samlet har de afgivet 4 elektroner.

Du skal du lægge koefficenter til således at der afgivet og optaget lige mange elektroner.

Derfor må  være:

3SnS   +    4NO3-    →    3Sn4+    +    3S    +    4NO  (sur)

da både  3 • - 4 = -3 • 4

med andre ord afgiver 3 tinsulfid 12 elektroner og 4 nitrat optager ligeledes 12.

Nu mangler du kunne at tilføje hydroner på venstre side og vandmolekyler på venstre side.


Svar #4
15. september 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

#3
Der skal tilføjes vand på højre side. Det var nok også det du mente.

Skriv et svar til: Redox

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.