Matematik

Optimering

16. september 2014 af Malene121 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej alle.. Er der én eller flere der kan hjælpe med den vedhæftet opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2014 af peter lind

a) Adder siderne i rektanglet og sæt resultatet = 300

b) Beregn arealet af rektanglen og arealet af sceneområdet(trekanten) og træk resultaterne fra hinanden. Eliminer i det fremkomne y ved brug af resultatet i a)

c) Der er flere muligheder:

Den fremkomne funktion er aftegnet i et koordinatsystem en parabel. Ekstrema er i toppunktetDifferentier den fremkone funktion og sæt resultatet = 0. Løsningen til den fremkomne ligning er x værdien i toppunktet
 


Svar #2
16. september 2014 af Malene121 (Slettet)

a) vil det sige at det så er y*2x=300? Skal jeg så isolere y - da jeg skal bestemme y ved at udtrykke x? eller er resultatet bare  y*2x=300?

b) hvad mener du med '' Eliminer i det fremkomne y ved brug af resultatet i a)''?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2014 af peter lind

a) nej. Det er arealet du udregner. Det er summen af sidelængderne som giver omkredsen

b) Erstat y i det fremkomne med resultatet i a)


Svar #4
16. september 2014 af Malene121 (Slettet)

a) det vil sige resultatet er y+2x=300?

b) Forstår ikke helt hvordan jeg skal løse den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2014 af peter lind

a) Der er to sider med længden y og 2 sider med længden x

b) Du fandt jo arealet af firkanten i #2. Nu skal du finde arealet af trekanten og trække det fra. Hvad forstår du ikke ?


Svar #6
16. september 2014 af Malene121 (Slettet)

a) vil det så sige at det er 2y+4x=300?

b) forstår ikke hvordan jeg skal finde arealet af trekanten da jeg kun kender ''x'' for trekanten som er højden


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2014 af peter lind

a) ja så skal du bare isolere y.

b) du kender også grundlinjen, som er den ene af rektanglens sider


Svar #8
16. september 2014 af Malene121 (Slettet)

a)y=4x-300

b) (y*2x)-(0,5*x*2x)  -->  (y*2x)-(0,5*2x2)resultatet er så  2xy-x2=4x-300?? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2014 af peter lind

Nej Det giver ingen mening at sætte y*2x=300 ind i et udtryk

Arealet af rektanglen har du fundet til 2xy trekantens areal har du fundet til x2.  Forskellen mellem disse arealer er så arealet af tilskuerområdet.


Svar #10
16. september 2014 af Malene121 (Slettet)

 (y*2x)-(0,5*x*2x)  -->  (y*2x)-(0,5*2x2)resultatet er så  2xy-x2, hvilket er arealet på trekanten


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. september 2014 af peter lind

Nej det er arealet af tilskuerområdet, som også er det du skulle finde. Så skal du erstatte y med udtrykket i fra a). Det du angiver i #8 er forkert. 2y+4x= 300 <=> 2y = -4x+300 <=> y=-2x+300/2


Svar #12
16. september 2014 af Malene121 (Slettet)

så er opgave b) 2xy-x=-x+150/2?


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. september 2014 af peter lind

Nej. Du har at arealet er 2xy-x2. Her skal du erstatte y med højre side af y=-2x+300/2 = -2x+150


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. september 2014 af Mayna (Slettet)

Er også ved at lave denne opgave, men forstår ikke helt hvad man skal i b.

Forstår det, at man skal beregne arealet for både trekanten og firekanten, og det så giver  2xy-x2, men hvordan elminter jeg den? Kunne gså tænke, at få lidt hjlp i 3/c


Brugbart svar (0)

Svar #15
16. september 2014 af peter lind

y=-2x+150   Areal = 2xy-x2 = 2(-2x+150)x - x2


Brugbart svar (0)

Svar #16
16. september 2014 af Mayna (Slettet)

hvordan er du kommet frem til det med arealet? Og hvordan løser jeg c?


Brugbart svar (0)

Svar #17
16. september 2014 af peter lind

Det er jo forklaret meget udførlig ovenfor, hvordan man kommer frem til arealet, så hvad forstår du ikke ?

c) se #1


Brugbart svar (0)

Svar #18
16. september 2014 af Mayna (Slettet)

Vil du uddyb opgave c) ?


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.