Matematik

Bestemme a og b, differentialregning

16. september 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

http://pluscbstx.systime.dk/index.php?id=1750

Jeg er i tvivl om opgave 40, hvor man skal bestemme a og b vha. differentialregning.

f(x)=(-x3+2x+3x-3)/(x2+2)

f'(x)=(-3x2+4x+3)/(2x)

f'(x)=-2

Differentiere jeg overhovedet rigtig og hvordan finder jeg a og b?

Tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Nej. Differentier ordentligt, sæt den afledede funktion lig med 0 og løs denne ligning.
Du får to løsninger, som er a og b.


Svar #2
16. september 2014 af 123434 (Slettet)

f'(x)=(-1*3*x3-1+2+3)/(2*x2-1)

f'(x)=(-3x2+5)/(2x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Så simpelt er det heller ikke.

Du skal bruge denne regel:


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2014 af peter lind

Du skal bruge reglen om differentiationen af en brøk

(f/g)' = (f'(x)*g(x)-f(x)*g'(x) )/g(x)2


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Men også produktreglen og reglen for sammensatte funktioner (ved differentation) kan benyttes:

f(x) = (-x3 + 2x2 + 3x - 3)  •    1/(x2 + 2)


Svar #6
16. september 2014 af 123434 (Slettet)

Hvordan regner du det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Brug dit cas værktøj.

Det er for meget unødvendigt regne over det, desuden så er hjælpemidler tilladt ifølge linket.


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Cas-værktøj kan man måske benytte, når man er meget fortrolig med regnemetoderne. Man lærer ikke at benytte de forskellige regler for differentiation af funktioner ved bare at proppe det ind i en regnemaskine.

Benyt i stedet reglen for differentiation af en brøk i #4.


Skriv et svar til: Bestemme a og b, differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.