Fysik

den lodrette hastighedskomposant

19. september 2014 af UK343 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan beregner man bilens lodrette hastighedskomposant Vy lige i øjeblikket før rampen rammes igen.

Håber en kan give et hint


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Nu følger der ingen tegning eller forklaring med, men generelt:

Har du en hastighed V med en vinkel θ i forhold til vandret, findes:

Vx = V*cos θ

Vy = V*sin θ

Var det ikke det, du spurgte efter, må du formulere spørgsmålet bedre, gerne med tegning af situationen.


Svar #2
19. september 2014 af UK343 (Slettet)

Jeg kender v0, vinklen, massen og har beregnet  bilens hastighedskomposanter, Vx0 og Vy0, til t=0.

spg) lyder

Hvad er bilens lodrette hastighedskomposant Vy lige i øjeblikket før rampen rammes igen?

Vedhæftet fil:bil.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2014 af hesch (Slettet)

#2:  Når den slipper rampen, har den hastigheden

Vy = (120 km/t)* sin 25º.

Den slipper så rampen, og omdanner den vertikale kinetiske energi til potentiel energi, i en vis højde. Fra toppunktet i denne bevægelse, vil bilen begynde at falde nedad igen, og vil omdanne den potentielle energi til kinetisk energi igen.

Af sætningen om energiens bevarelse, kan konkluderes, at Ekin,slip = Ekin,landing . ( Bilen slipper og lander i samme højde ).

Så  Vylanding = -Vyslip = -(120km/t)*sin 25º

Der er ikke så meget regneri på det.  Sådan må det bare være.


Svar #4
19. september 2014 af UK343 (Slettet)

Okay tak og Vyslip = Vy ? 


Skriv et svar til: den lodrette hastighedskomposant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.