Matematik

Vektor og trekanter

20. september 2014 af ahud (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået stillet opgaven nedenfor:


Tegningen viser en trekant ABC i et koordinatsystem. Der oplyses at vinklen A=60 grader, siden c=8, imens siden b=5.
a. Bestem koordinaterne til punkterne B og C.
b. Bestem vektoren BC og længden af vektoren BC.
 

Kan jeg få nogle vink til hvordan man starter på opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2014 af PeterValberg

Kunne vi lige få lov til at se den benævnte tegning ?
det vil gøre det lidt nemmere at hjælpe dig :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
20. september 2014 af ahud (Slettet)

Her er tegningen :)

Vedhæftet fil:opgave 166.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2014 af PeterValberg

Du kender (ved aflæsning) B(8,0)

Koordinaterne for C fremkommer som:  C(5cos(60), 5sin(60))

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektor og trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.