Matematik

isolering.

21. september 2014 af JG0005 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg vil lige spørge om der er nogen gider lige kigge på følgende opgave (se vedhæftede fil).

Jeg skal starte med ligning 1 og ende med ligning 2. Er der nogen der gider lige se om de kan få det til at passe. Jeg har selv prøvet længe.. 

tak på forhånd,

mvh JG.

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af SuneChr

Jeg har fået

y=\frac{2156x}{1013-1143x}

men har ikke udregnet, om det er det samme som 2)
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. september 2014 af mathon

                     \frac{y}{1+y}=a\cdot \frac{x}{1+x}

                     \frac{y}{1+y-y}=\frac{ax}{1+x-ax}

                      y=\frac{ax}{(1+x)-ax}           som forkortes med a

                      y=\frac{x}{(1+x)\cdot \frac{1}{a}-x}       som med a=\frac{215,6}{101,3}    og  \frac{1}{a}=\frac{101,3}{215,6}

giver
                      \frac{y}{1+y}=a\cdot \frac{x}{1+x}

                      y=\frac{x}{(1+x)\cdot \frac{101,3}{215,6}-x}

                      


Svar #3
21. september 2014 af JG0005 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvordan -y svarer til -ax i trin 2.. kunne du ikke lige forklare det?

Tak.. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2014 af mathon

y svarer ikke til ax


Svar #5
21. september 2014 af JG0005 (Slettet)

hmm på højre side træk du y fra og fra venstre side træk du -ax fra.. forstår helt ikke hvordan det kan lade sig gøre.....


Skriv et svar til: isolering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.