Matematik

brøkker

21. september 2014 af kurdi1999 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hey, jeg har en opgave hvor jeg skal ligge brøkker sammen, og er totalt lost.

en af opgaverne ser sådan ud:

3 2/3 +4 1/2 - 2 1/6 = ?

hvordan regner jeg den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af mathon

   Begynd med at lave de blandede tal om til uægte brøker (med ét k).


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2014 af mathon

                         3\tfrac{2}{3}+4\tfrac{1}{2}-2\tfrac{1}{6}=\tfrac{11}{3}+\tfrac{9}{2}-\tfrac{13}{6}           forlæng til fællesnævner


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Du kan også benytte

a\frac{b}{c}+d\frac{e}{f}=(a+d)+(\frac{b}{c}+\frac{e}{f})

Inklusiv subtraktion i dit tilfælde


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2014 af mathon

               3\tfrac{2}{3}+4\tfrac{1}{2}-2\tfrac{1}{6}=\tfrac{11}{3}+\tfrac{9}{2}-\tfrac{13}{6}=\tfrac{22}{6}+\tfrac{27}{6}-\tfrac{13}{6}


Skriv et svar til: brøkker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.