Matematik

Partiel afledte

22. september 2014 af Jesper1991 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Kan det passe, at den partiel afledte af

((3/2)-(pi/pj)[pi-c]

mht. pi er lig med

pi = (3+c)/2.

Det er ihvert fald det jeg har fundet frem til. Håber der er nogen der kan be-/afkræfte dette? :-)

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2014 af peter lind

Nej. Gang parentesen ud, så bliver det måske nemmere


Svar #2
22. september 2014 af Jesper1991

Hvis jeg ganger parentesen ud har jeg vel følgende:

(3/2)pi-(pi2/pj)-(3/2)c+(pic/pj)

Får jeg så

3/2-(2pi/pj)+(c/pj)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2014 af peter lind

ja


Svar #4
23. september 2014 af Jesper1991

Okay. Og er det så rigtigt, at vi ved isolering af pi får

pi = (((3/2)+(c/pj))*pj)/2 = (3pj/4)+(c/2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad mener du med at isolere pi ? Benytter du en stationær betingelse som  ∂f/∂pi = 0 ? Så er dit resultat korrekt.


Svar #6
23. september 2014 af Jesper1991

Hov, ja. Glemte at nævne det. Men tusind tak for hjælpen! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

Vil du ikke kommentere "Sekvenser " i matematik V ?


Svar #8
23. september 2014 af Jesper1991

@Thomas: Tror ikke helt jeg forstår dit spørgsmål. Har du mulighed for at uddybbe? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2014 af YesMe (Slettet)

#8 Han mener, at han vil have hjælp til verdens kedeligste opgave, der hedder "sekvenser".


Skriv et svar til: Partiel afledte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.