Matematik

Hjælp med ligninger

24. september 2014 af bcsara (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med dem her? Jeg forstår ikke hvordan de skal regnes ud. :(

4x + 7 = 8 - 0,5x

2(x – 4) + 7 = – (x + 8) – 1

x2 = 21

Det ville være en stor hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af kieslich (Slettet)

2(x - 4) + 7 = - ( x+ 8) -1  <=>      Gang 2 ind i parentesen på venstre side, og -1 ind i parentesen på højre side

2x - 8 +7 = -x -8 -1    <=>    Reducer på begge sider

2x - 1 = -x - 9   <= > læg x + 1 til på begge sider ( vi vil gerne af med -x på højre sider og -1 på venstre side)

2x -1  + x + 1 = -x - 9 + x +1   <= > Reducer på begge sider

3x  = -8    <=>   Divider med 3 på begge sider

3x/3 = -8/3  <=>     Reducer

x = -8/3

Samme teknik bruges i 1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

4x + 7 = 8 - 0,5x ⇔ 4,5x = 1 ⇔ x = ..

2(x – 4) + 7 = – (x + 8) – 1 ⇔ 2x-8+7 = -x-8 -1 ⇔ 3x = -8 ⇔ x = .. 

I den sidste ligning tager du kvadratroden på begge sider af lighedstegnet, idet du benytter, at 

√x2 = x 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2014 af kieslich (Slettet)

I 3) skal man huske (da det er en ligning) at bruge \pm:

x2  = 21   <=>  x = \pm\sqrt{21}


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2014 af 123434 (Slettet)

Husk disse regler

(-x)*(-x)=x

(x)*(-x)=-x

(x)/(-x)=-x

(-x)/(-x)=x


Skriv et svar til: Hjælp med ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.