Matematik

Potensfunktion

24. september 2014 af hejfred (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 
Jeg skal løse den vedhæftede opgave...

Jeg har bestemt a 1,2802 til og b til 2,0392
Jeg har også bestem belastningsevnen for stålprofilet ved højden 668 til 8428,274074. 

Jeg er i tvivl om, hvordan man bestemmer, hvor mange procent belastningsevnen øges med, når højden øges med 15%? 

På forhånd tak!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af mathon

oversigt:
                                   y=b\cdot x^{a}
   hvoraf
                                   \frac{y_2}{y_1}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^{a}=\left (\frac{k\cdot x_1}{x_1} \right )^{a}=k^{a}
   forøgelse
                                   y_2-y_1
   relativ
   forøgelse
                                   \frac{y_2-y_1}{y_1}=\frac{y_2}{y_1}-1=\left ( k^{a}-1 \right )

   relativ
   forøgelse i pct.
                                  \left (\frac{y_2-y_1}{y_1} \right )\cdot 100\%=\left ( k^{a}-1 \right )\cdot 100\%


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2014 af mathon

I anvendelse:

                                   f(h)=y=b\cdot h^{a}
   hvoraf
                                   \frac{y_2}{y_1}=\left (\frac{h_2}{h_1} \right )^{a}=\left (\frac{1,15\cdot h_1}{h_1} \right )^{a}=1,15^{a}
   forøgelse
                                   y_2-y_1
   relativ
   forøgelse
                                   \frac{y_2-y_1}{y_1}=\frac{y_2}{y_1}-1=\left ( 1,15^{a}-1 \right )

   relativ
   forøgelse i pct.
                                  \left (\frac{y_2-y_1}{y_1} \right )\cdot 100\%=\left ( 1,15^{a}-1 \right )\cdot 100\%


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.