Matematik

Ligninger med to ubekendte

24. september 2014 af Rowena (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder og knager med en dum ligning :/

Y = 5 * x

Y = 2 * x + 18

Hvis jeg starter med at isolere y for at finde x

5 * x = 2 * x + 18

Hvordan fjerner jeg så x fra den ene side af ligningen uden at miste x fuldstændig? O.o


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af PeterValberg

Subtrahér 2x på begge sider
divider begge sider med 3

Indsæt den fundne værdi for x i den første ligning og bestem den tilhørende y-værdi

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. september 2014 af Chrystine (Slettet)

Det er helt rigtigt, at du sætter de to udtryk for y lig med hinanden (fordi y=y).
Du er på rette vej, men bliver måske forvirret.

Prøv at trække 2x fra på begge sider.
Det er bare en helt almindelig ligning, du har nu.

Når du har løst ligningen (fundet et udtryk for x), sætter du det ind i en af de oprindelige ligninger. Du må selvom hvilken, men her er den øverste nemmest.
 


Skriv et svar til: Ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.