Matematik

KÆDEREGEL OG PRODUKTREGEL

24. september 2014 af mulle0o (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal differrentiere følgende funktion ved hjælp af henholdvis kædereglen og produktreglen men jeg kan simpelthen ikke komme frem til den rigtige løsning !!

y= x5(x+2)2

Resultatet skal gi 10(5x+7) ved brug af kædereglen og 7x6+24x5+20x ved produktreglen, men hvordan ???? HJÆLP TAK !! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af PeterValberg

Tredje nederste og nederste video på denne [ video-liste ] fra FriViden.dk
skulle give dig den information, du søger.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Resultatet vil ikke afhænge af, hvilken metode, der er benyttet for at differentiere funktionen.

Man har

        (x5·(x+2)2)' = (x5)'·(x+2)2 + x5·((x+2)2)' = ...

og det er ved differentiationen af (x+2)2 i det sidste led, at man benytter reglen for differentiation af en sammensat funktion (kædereglen).

Man kan selvfølgelig også bare gange polynomiet ud

        y = x5·(x2 + 4x + 4) = x7 + 4x6 + 4x5

og så differentiere de tre led. Så vil du se, at du har en tastefejl i #0.


Svar #3
24. september 2014 af mulle0o (Slettet)

Der skulle gerne ikke være nogen taste fejl, jeg er ikke sikker på om det så bare er mig der ikke forstår differentierings reglerne, for jeg kan på ingen måde for det til at give det der står i facit, jeg har hermed vedhæftet opgaven samt resultat, Det drejer sig om opgave 4 og 5. Jeg takker for din hjælp. 


Svar #4
24. september 2014 af mulle0o (Slettet)

Opgaven

Vedhæftet fil:20140924204229.jpg

Svar #5
24. september 2014 af mulle0o (Slettet)

Resultat

Vedhæftet fil:20140924204200.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Opg 4 og Opg 5 drejer sig om samme funktion, så selvfølgelig vil den afledede være den samme forskrift i begge opgaver. Facit for Opg 4 svarer ikke til teksten i Opg 4.

I #0 mangler du eksponent 4 på det sidste led i facit 7x6+24x5+20x4 .


Svar #7
24. september 2014 af mulle0o (Slettet)

Ahh det beklager jeg, så gav opgave 5 mening, mange tak!

Opgave 4 svar og tekst kan jeg heller ikke få til at gi mening, så var det nok forklaringen på jeg ikke kunne få det til at gå op, tak for hjælpen !


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. februar 2016 af mathon


Skriv et svar til: KÆDEREGEL OG PRODUKTREGEL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.