Fysik

Thevenin og Norton kredsløb

25. september 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens, er der nogen af jer der kan hjælpe mig med at finde V_ab i opgaven jeg har vedhæftet. Min lærer siger at det skal give 18 V, men jeg kan ikke få det til at passe.. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Thevenin:

Strømgeneratoren er belastet med:

36Ω || ( 9 + 9 )Ω = 12Ω        ( || betyder parallel med )

Spændingen over strømgenerator = 3A * 12Ω = 36V

De to 9Ω modstande, deler denne spænding: 18V + 18V.

Du mangler så blot at beregne udgangsimpedansen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Norton:

Se eksempel her:   http://en.wikipedia.org/wiki/Norton%27s_theorem#Example_of_a_Norton_equivalent_circuit

Thevenin ækvivalerer med en spændingsgenerator i serie med en impedans.

Norton ækvivalerer med en strømgenerator i parallel med en impedans.  ( Så blev jeg så klog )     :)


Svar #3
25. september 2014 af Ninjaaa (Slettet)

Årrrh tak skal du have!!!!!! ;D


Skriv et svar til: Thevenin og Norton kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.